Polt Péter feljelentésként értékelte Vadai Ágnes kérdését, a rendőrségre került az 5 perc angol TV ügye

2020. november 6. – 13:31

Másolás

Vágólapra másolva

Polt Péter feljelentésként értékelte Vadai Ágnes (Demokratikus Koalíció) azon kérdését, hogy mi kerül egy nyelvi tévéműsoron egymillió forint közpénzbe, így a Budapesti Rendőr-főkapitányság foglalkozik az 5 perc angol TV műsor ügyével.

A 24.hu szeptember végén írt először arról, hogy az állami Antenna Hungária Zrt. 240 millió forintot fizetett egy titokzatos médiacégnek, ami ezért 50 darab epizódonként 4-5 perces, szemmel láthatólag kevés ráfordítást igénylő műsort szállított le. A műsor arca az a Szalai Nóra, aki egy címre van bejelentve és üzleti kapcsolatban áll a Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadónak éveken át fizető Press & Belt Kft. társtulajdonosával, Tóth Péterrel. A Press & Belt Kft.-ben Tóth üzlettársa a Habony jobbkeze, Halkó Gabriella.

Az ügy kipattanása után Vadai Ágnes írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyész felé, hogy megtudja, mi került körülbelül egymillió forintba a műsorba percenként. Ahogy arra a 24.hu friss cikke rámutat, Polt most válaszolt a kérdésre. A főügyész azt írta, feljelentésként értékelte a kérdést, így azt a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz továbbította. Majd a nyomozóhatóság dönti el, hogy fennáll-e bűncselekmény gyanúja, és el kell-e rendelni nyomozást.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!