Az új mohácsi polgármester kinevezte a korábbi jegyzőt, aki ellen hűtlen kezelés miatt indult nyomozás

2020. november 6. – 21:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újra Kovács Mirella Mohács jegyzője, jelentette be a várost szeptember vége óta vezető Pávkovics Gábor Facebookon. Kovácsot az előző polgármester, Csorbai Ferenc menesztette azonnali hatállyal augusztusban, miután kiderült, hogy a jegyző tizenöt önkormányzati dolgozónak olyan egy-kétmillió forintos nagyságrendű jutalmakat akart kifizettetni bizonyos projektek menedzseléséért, amik már korábban lezárultak. A szocialista polgármester feljelentést tett az ügyben, a rendőrség hűtlen kezelés miatt kezdett nyomozni a hvg.hu cikke szerint.

Szeptember 27-én tartottak időközi választást Mohácson, miután nyáron feloszlatta magát a képviselő-testület. Elindult Csorbai is, de Pávkovics Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert.

Ez nem is volt akkora meglepetés, ha az előzményeket nézzük. Tavaly pár nappal a választás előtt meghalt a várost több mint két évtizedig irányító Szekó József, és egyedüli kihívója, Csorbai Ferenc nem lépett vissza az indulástól, hiába szólította fel erre a Fidesz mellett a DK, a Momentum és a Jobbik is. Sokat elmond a mohácsiak hozzáállásáról, hogy több mint kétszer annyi érvénytelen szavazólap került az urnákba, mint ahány szavazatot Csorbai kapott.

Pávkovics Facebook-oldalán azt írja, október végén a Pécsi Törvényszék jogellenesnek nyilvánította a jegyzői jogviszony megszüntetését. „Annak érdekében, hogy a jegyzői jogviszony – és ezzel együtt a Mohácsi Polgármesteri Hivatal működésének rendje – haladéktalanul helyreálljon (azaz indokolatlan és ésszerűtlen időhúzás nélkül), a munkáltató (azaz a Mohácsi Polgármesteri Hivatal) és jegyző asszony között egyezség megkötésére került sor, amelyet a Törvényszék a tárgyalás alkalmával jogerős döntésével jóváhagyott” – írja a polgármester. Megjegyzi, Kovács Mirella a héten már meg is kezdte a munkát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!