Jó volt a meggyőzőképessége a börtönviselt ingatlanközvetítőnek, 130 milliót csalt ki ügyfeleitől

2020. november 6. – 10:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat egy 49 éves kaposvári nő ellen, aki összesen 14 embernek okozott kárt – írja az ügyészség.

A sértettek egy része ingatlant akart vásárolni, de többen voltak olyanok, akik kölcsönüket nem kapták vissza.

Az ingatlanközvetítőként tevékenykedő vádlott korábban már többször volt elítélve hasonló csalások miatt (egyik ügyében 6 év börtönbüntetést kapott), ezért jelentős tartozásai voltak.

A vádlott a tartozásai rendezése érdekében alapított egy ingatlanközvetítő Kft.-t, amit korábbi büntetése miatt csak édesanyja nevére tudott létrehozni, majd 2018-ban és 2019-ben az általa, de a cég nevében közvetített ingatlanügyleteknél vételi ajánlat címén a vevők által neki átutalt összegeket nem megállapodás szerint az ingatlanok tehermentesítésére, illetve a vételárrészlet eladóknak történő átadására fordította, hanem saját céljaira használta fel.

A csalások során a nő sok okiratot (tulajdoni lap, adásvételi szerződések) is meghamisított.

A komoly meggyőzőképességgel rendelkező vádlott 2019-ben az egyik sértettet három ingatlannal csapta be, tőle 37 millió forintot csalt ki, de előfordult olyan is, hogy a nő ugyanazt az ingatlant „adta el” többször, az egyik befektetési céllal lakást vásárló sértettnek pedig még fiktív bérlőt is szerzett, akinek a nevében – a sértett meggyőzése érdekében – a kauciót is kifizette.

Azok az ismerősök sem jártak jól, akik bízva benne kölcsönt adtak neki, mivel az adósságspirálba került vádlottnak nem volt sem szándéka, sem lehetősége a törlesztésre. A csalássorozatban a vádlott összesen 130 millió forint kárt okozott, melyből 12 millió forint térült meg.

A letartóztatásban lévő, korábbi büntetései miatt visszaeső vádlottal szemben az ügyészség előkészítő ülésen történő beismerés és tárgyalásról lemondás esetére 8 év börtönbüntetést, 9 év közügyektől eltiltást, valamint az ingatlanforgalmazói tevékenységtől végleges eltiltást kért.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!