Elefántszülinap volt az Állatkertben

2020. november 5. – 15:20

frissítve

Elefántszülinap volt az Állatkertben
Arun, a torta és a labda – Fotó: Bagosi Zoltán / Állatkert

Másolás

Vágólapra másolva

November 8-án, azaz most vasárnap tölti be harmadik életévét Arun, az Állatkert legifjabb elefántja. A látogatók kedvencét már csütörtökön felköszöntötték a gondozók, különleges születésnapi tortát, illetve ajándékba speciális labdát is kapott, áll a Fővárosi Állatkert közleményében.

Az elefánttorta „tésztája” zabból, korpából és lisztből készített „tortalap”, a lapok közötti töltelék réti széna szeletekből állt, a tetejére pedig banán és alma került. Az Állatkerti Alapítvány jóvoltából egy vadonatúj labdát is kapott Arun. A játékszer kifejezetten elefántok számára készült labda, ami kibírja, ha az egy tonnánál is nehezebb kiselefánt játszik vele.

Arun születésnapja alkalmából most hétvégén, azaz november 7-én és 8-án elefántos hétvégét tartanak az Állatkertben. Mindkét nap 12 óra 30 perces kezdettel látványetetés lesz, amin az intézmény munkatársai az elefántok életének legérdekesebb titkait is elmesélik a közönségnek.

A csütörtöki eseményen az Állatkert azt is bejelentette, hogy Angele, az elefánt anyuka újra vemhes: az újabb kiselefánt világra jövetelére jövő tavasszal számítanak a szakemberek.

Arun, a kiselefánt az Állatkert egyik legnépszerűbb lakója. Születése óta folyamatosan az Állatkerti Alapítvány örökbefogadási ranglistájának élén áll, néha holtversenyben az ugyancsak népszerű Aurórával (nőstény kis panda, azaz vörös macskamedve) és Norbival (hím szibériai tigris).

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!