A kijárási korlátozás alatt is folytatódik az SZFE-blokád

2020. november 5. – 08:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 24.hu megkérdezte a színművészetis egyetemfoglalókat, mit jelentenek számukra az újonnan életbe lépett, járvány elleni korlátozások, amelyek tiltják többek között az utcán tartózkodást éjfél és hajnali 5 között, ha valaki nem munkába tart vagy onnan jön. A diákok válasza szerint a blokád marad, hiszen ha kiürülne valamelyik épület, azt azzal a lendülettel be is záratná Szarka Gábor kancellár.

„Ha egy órára is kiürülne bármelyik épület, az általunk el nem ismert kuratórium rendelkezése értelmében az üzemeltetés munkatársai az újonnan kinevezett kancellár utasítására bezárhatnák azokat, ezzel pedig teljes mértékben ellehetetlenülne az oktatásunk. Jelen állás szerint kizárólag abban az esetben biztosított a tanóráink megtartásának a lehetősége, ha ezekben az épületekben rendszeres, éjjel-nappali őrség működik. Természetesen a hatályos járványügyi előírásokat továbbra is szigorúan betartjuk” – írták a lapnak küldött válaszukban.

A diákok közlése szerint a Vas utcai épület éjszakai őrségét a kollégisták tartják fent, a többi épület Szentkirályi utcai és a Rákóczi úti tömb pedig átmeneti szálláshelyként szolgál annak a minimális számú hallgatónak, aki az adott éjszaka bent tartózkodik.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!