Feljelentés tett az erzsébetvárosi DK-s polgármester egy egymilliárdos ingatlan miatt

2020. november 4. – 14:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere szerdai online sajtótájékoztatóján azzal vádolta meg a kerület korábbi, fideszes vezetését, hogy 800 millió forint kárt okozott, amikor egy több mint egymilliárd forint értékű ingatlanegyüttest 300 millió forintért játszott át egy befektető kezére, írja az MTI.

A DK politikusa úgy fogalmazott, hogy „minden rendelkezésünkre álló információ szerint” az ügyletben szerepet játszott Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő, volt kerületi alpolgármester. Az ügyben csalás, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt tettek büntetőfeljelentést, és a rendőrség már megkezdte a nyomozást, mondta Niedermüller.

Az ügy annak nyomán derült ki, hogy az önkormányzat szerződést kötött Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával a 2010 és 2019 közötti korrupció gyanús esetek megvizsgálására.

A kerület legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy (DK-s) politikusa, Borka-Szász Tamás október 16-i hatállyal lemondott tisztségéről, mert áramlopási ügybe keveredett.

> > > > > A Telex legfrissebb cikkeit itt találja < < < < <

Frissítés: Reagált a Fidesz Niedermüller állításaira. A közleményben azt írják, a baloldali többségű testület egyhangúlag döntött a DK-s polgármester által kifogásolt ügyben, köztük mostani alporgármesterek és képviselők is igennel szavaztak. „A Gyurcsány-párti polgármesternek ezzel szemben több ügyben is lenne mit mondania, miután a baloldal a hunvaldi örökséget folytatva ismét lopási ügybe keveredett”. A párt szerint az erzsébetvárosi polgármesternek inkább arról kellene nyilatkoznia, miért nem vállal felelősséget Borka-Szász Tamás áramlopási ügyében, illetve hogy mennyi pénz jutott neki mindebből. Elvárják egyúttal, hogy a kerület bontsa fel a Czeglédy Csabával kötött szerződést, mert nem tudja ellátni a feladatait.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!