Koronavírusban meghalt a 28 éves roma aktivista, józsefvárosi képviselő

2020. november 2. – 15:54

frissítve

Koronavírusban meghalt a 28 éves roma aktivista, józsefvárosi képviselő

Másolás

Vágólapra másolva

Balogh István Lajos Paci józsefvárosi képviselő néhány napja jelentette be, hogy kórházba került, a Roma Sajtóközpont immár a halálhírét tette közzé.

28 éves korában koronavírus következtében elhunyt a közismert roma folklórzenész, emberi jogi aktivista és VIII. kerületi önkormányzati képviselő, Balogh István Lajos Paci. Mindezt a Roma Sajtóközpont jelentette be a következő Facebook-bejegyzésben.

A fiatalember halálát rokonai erősítették meg. Mint a közlemény írja, a tragikus haláleset előtt néhány nappal Balogh István Lajos Paci a Facebook-oldalán osztotta meg a követőivel, hogy kórházba került Covid-19 fertőzéssel. Később arról szóltak a hírek, hogy állapota súlyosbodott, lélegeztetőgépre került.

Balogh István Lajos Paci egyik utolsó bejegyzésében az önkormányzati választások egyéves évfordulójáról írt: „Egy éve nyertünk! Panaszkodhatnék hogy járvány meg Fidesz meg minden, de nem teszem, dolgozunk és megyünk tovább!”

Írásunk idején a kormányzati koronavírus-oldal nem tud a 28 éves elhunyt esetében betegségről, annyi olvasható, hogy az adat feltöltés alatt.

A Józsefvárosi Önkormányzat bejelentette, hogy az önkormányzat saját halottjának tekinti az elhunytat. Mint írják:

„mély fájdalommal tudatjuk, hogy ma elhunyt Józsefváros önkormányzati képviselője, Balogh István Lajos. Balogh István Lajos, vagy ahogyan a legtöbben ismerték, Paci a kerület több intézményében tanított zenét, és civil aktivistaként is dolgozott.
Elfogadhatatlanul fiatalon, 28 évesen hunyt el. Józsefváros 5. választókörzetének egyéni képviselője, a Közösen Józsefvárosért frakció tagja, a Kulturális és oktatási bizottság vezetője, roma és nemzetiségi tanácsnok volt.”

Karácsony Gergely főpolgármester ebben a bejegyzésében szintén megemlékezett a bátor harcostársról. „Letaglózóan rövid életében hatalmas és súlyos örökséget hagyott ránk, megfelelni neki, hitét és akaratát továbbvinni a mi kötelességünk immár. Isten veled, barátom!” – írta a főpolgármester.

Pikó András józsefvárosi polgármester egy közös képpel búcsúzik, amin éppen gitározik a fiatal képviselő. A polgármester a posztban azt írja, „egy éjjel, munka után fogtad a gitárod és csak játszottál, amíg mindketten mosolyogni nem kezdtünk – akkor voltál elemedben, ha Te adhattál. Büszke vagyok erre a Veled végig küzdött egy évre, és kimondhatatlanul fáj, hogy nem lehet már több. Nyugodj békében, barátom!”

A Fidesz józsefvárosi szervezete is megemlékezett a képviselőről, posztjukban azt írják. „megrendüléssel fogadtuk a hírt, hogy elhunyt Balogh Lajos józsefvárosi önkormányzati képviselő. Mély együttérzéssel osztozunk a család fájdalmában! Nyugodjon békében!”

(Fotó: Józsefvárosi Önkormányzat)

(Ide kattintva olvashatja további bejegyzéseinket!)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!