Hegedűs Zsuzsa polgármesterek ajándékait viszonozta a drága borokkal

2020. november 2. – 14:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A miniszterelnöki különmegbízott elmondta: ő maga egyébként nem iszik alkoholt.

A DK október 30-án sajtótájékoztatón mutatta be Hegedűs Zsuzsa hátrányos helyzetűekkel foglalkozó miniszterelnöki megbízott italszámláit, amelyekből kiderült, hogy a megbízott több drága italt is vett közpénzből. A témáról mi is írtunk itt. Hegedűs Zsuzsa most a lapunkhoz eljuttatott részletes levelében írt a beszerzések hátteréről.

Hegedűs Zsuzsa levelében részletezi szakmai pályáját, majd jelzi,

„a minimum 10 éves, de általában még annál is régebbi együttműködés után, személyes, mondhatni baráti kapcsolatban állok a helyi aktorokkal, akik, ha ismerik a falusi szokásokat, a köszönetüket különböző kedvességgel fejezik ki. A polgármesterek esetében gyakran egy üveg helyi bor, vagy egy a közmunka keretében hímzett terítő, vagy szezongyümölcs, méz. Ennek viszonzása elég bonyolult feladat. Ezért a külső reprezentációs keretemet 2015. januárja óta zömmel a kedveskedés viszonzására használom.”

(Itt olvashatja el legfrissebb cikkeinket!)

Mint Hegedűs Zsuzsa részletezi, elsősorban a karácsony előtti időszakban a Budapesten tartott megbeszéléseken szokott viszonozni, például

„az év végi koccintásra valóban egy üveg francia pezsgőt biztosítok”.

A számlák egyike
A számlák egyike

Ami a francia borokat illeti, miután a polgármesterek a helyi borokkal rendelkeznek, ezért a számukra különlegességnek számító, amúgy franciául „kisboroknak” nevezett ajándékot választotta. „Az egyetlen tétel, amely meghaladja a 9-12 ezer forintos árkategóriát egy 2015-ös Chianti volt, melyet Baldauf László javasolt, mint megfelelő ajándékot egy, a francia borokat nálam is jobban ismerő személy számára. A célszemély, emlékezetem szerint, az akkor francia nagykövet lehetett, vagy valamelyik francia újságíró, akik rendszeresen, munka céljából meglátogattak Budapesten, és amennyibe karácsony környékén jöttek, szintén kedveskedtek valamivel. De, hogy 2015-ben pontosan kinek jutott ez a bor, őszintén szólva nem emlékszem.”

Végül a miniszterelnöki megbízott kitér arra is, hogy ő maga nem fogyaszt alkoholt.

„Mellesleg megjegyzem, ami a karrierem során már nemcsak Franciaországban, hanem az Egyesült Államokban, Kanadában és főként Olaszországban rengeteg problémát okozott, hogy a nem nagy számú antialkoholisták közé tartozom, úgyhogy alkoholt semmilyen formában és semmilyen mennyiségben nem fogyasztok (beleértve természetesen a francia pezsgőt is).”

Hétfőn a parlamentben a DK-s Sebián-Petrovszki László is kérdezte a kormánypártokat a „szegények pénzét elpezsgőző” Hegedűs Zsuzsa ügyéről; arról, meddig lehet még a posztján, gondolkodnak-e azon, hogy visszafizessék az italokra költött pénzeket. Novák Katalin válaszában a kérdésekre nem válaszolt, hanem arról beszélt, szerinte a kormány mit tett a szegény gyerekek felzárkóztatásáért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!