740 millió forintért vett újabb festményeket a jegybank

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb festményekre költött 740 milliót a jegybank, írta meg a Napi.hu. Ezúttal három művész alkotásaibó vásárolt képeket az MNB-Ingatlan Kft. A vásárlás tényét és annak ellenértékét az MNB-Ingatlan Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben, miután a vásárlásra szóló felhívás korábban nem jelent meg.

  • Az első vásárlás Rippl-Rónai József, Lengyel Menyhért portréja című képe. Ennek a becsült ellenértéke 133,8 millió forint volt, a vételár 170 millió lett. Az eladó Ránki Dezső István volt.
  • A második vásárlás 29 darab Frey Krisztián festményt tartalmaz. Ezek becsült ellenértéke 90,5 millió, míg a vételára 109,6 millió forint volt. A képeket a Kieselbach Galéria Kereskedelmi Kft. adta el.
  • A harmadik, legfrissebb körben Korniss Dezső négy képe került a jegybankhoz. Ezek ellenértékét 362,2 millióra becsülték, a vételár 460 millió forint lett. Az eladó Nudelman László volt.

Legutóbb idén szeptemberben Lakner László 18 képét vásárolta meg az MNB ingatlanos cége, 410 ezer euróért, emlékeztetett a portál.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!