Egy fideszes polgármester is lesz Karácsonyék Szabad Városok Szövetségében

2020. október 30. – 08:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A törökbálinti önkormányzat október 22-én elfogadott határozatának értelmében Elek Sándor fideszes polgármester kényszerű helyzetbe került: miután a város úgy döntött, hogy csatlakozik a Karácsony Gergely irányítása alatt álló, Budapestet és több ellenzéki vezetésű települést tömörítő Szabad Városok Szövetségéhez, Elek lesz a szövetség első és valószínűleg sokáig egyetlen fideszes polgármestere, írja a 24.hu.

Ez úgy fordulhatott elő, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon ugyan a fideszes jelöltként induló Elek Sándor nyert, de a testületben öt Fidesz–KDNP-s politikus mellé hét ellenzéki került be.

Csakhogy eddig folyamatos szavazategyenlőség állt fent, miután a választások után az MSZP-s Szentmiklósi-Tóth Tamás az első önkormányzati ülésen átült a kormánypártiakhoz. A szavazategyenlőség mellett annyira nehezen ment az együttműködés, hogy egészen az említett októberi ülésig az önkormányzati bizottságokat sem sikerült felállítani, emlékeztet a lap.

A Szabad Városok Szövetségéhez csatlakozás ügyében viszont sikerült az ellenzéki politikusoknak meggyőzniük Szentmiklósi-Tóthot, így 7-5 arányban elfogadták az indítványt.

Karácsony Gergely egyébként kifejezetten örül a fideszes Elek Sándor és Törökbálint csatlakozásának:

„A járványnak és a válságnak sincs pártállása, úgy minden egyes település érdeke kell legyen, hogy az önkormányzatok hozzájussanak az uniós válságkezelő segítséghez. Annak, hogy ez a segítség el is jusson az emberekhez, és ne megint a kiváltságos oligarchák zsebében landoljon, az önkormányzatok bevonása a garanciája”

– írta a 24.hu-nak.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!