Indul az ötletelés az új Nagykörútról

2020. október 30. – 13:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Online kérdőívben várja november 11-éig a budapestiek véleményét a Nagykörút jövőjéről a fővárosi önkormányzat, amely a válaszok alapján alakítja majd ki a Nagykörút megújítására vonatkozó koncepciót.

Az online kérdőív ezen a címen érhető el - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-t. A tervezés későbbi fázisában – 2021 elején – a konkrét elképzelésekről is elmondhatják majd a budapestiek a véleményüket.

Mint közölték: a fejlesztés túlmutat a közlekedési problémákon, ezért a főváros a Nagykörút komplex megújítását tervezi, amelynek célja a körút megkopott vonzerejének és presztízsének, kellemes és karakteres hangulatának helyreállítása, egy élhető és élettel teli körút kialakítása. Olyan helyszín, ahol egyszerre jó lakni, közlekedni, vásárolni, enni-inni, kikapcsolódni vagy épp boltot üzemeltetni. Céljuk, hogy a tervezés a szakmai és civil szervezetek és az érintettek folyamatos bevonásával és tájékoztatásával valósuljon meg – fogalmaztak. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: 2021 tavaszának végére készül majd el a koncepció, amely megalapozza a fejlesztési munkákat.

A szakmai és civil szervezetekkel közös szakmai workshop-sorozat is indul, hogy a tervezési folyamat konstruktív szakmai párbeszéd, „ötletelés és vita mentén új ötletekkel és impulzusokkal gazdagodjon”. A szakmai workshopokon való részvételre november 20-áig lehet jelentkezni – olvasható a közleményben.

Kulturális-közösségi negyed lesz a Margit körút és környéke

A II. kerületi képviselőtestület csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy megkezdi a Margit körút és környékének megújítását célzó „Margit-negyed kulturális és közösségi városrész” koncepciójának kidolgozását. A cél, hogy újra vonzóvá tegyék az egykor élettel teli Margit körutat, elősegítsék a környék felzárkózását, és lehetőséget teremtsenek arra, hogy újra élettel teljen meg Buda kapuja, áll az önkormányzat közleményében.

A stratégia kidolgozásába külső szakértőket vonnak be: építészek, kulturális és művészeti szakértők, és a helyi kreatív szakma, civilek és a kerületi vállalkozások képviselői is részt vesznek majd benne. Az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokat pályázati úton teszik elérhetővé kulturális és civil szereplők számára, a folyamatot egy szakmai tanácsadói testületet is segíti. A kerület minden olyan jelentkezőt vár, aki elképzeléseivel hozzájárulna a folyamathoz, ezért már november elejétől fogadják a megkereséseket a margitnegyed@masodikkerulet.hu címre.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!