Vitézy: Itt az első budapesti S-Bahn

2020. október 30. – 16:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent a pályázat a Déli Körvasút kivitelezésére, a munka 5 évig tarthat.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a Déli Körvasút legnagyobb kivitelezési tenderét. Az Európai Unió hivatalos lapjában pénteken megjelent közbeszerzéssel Vitézy Dávid, a BFK igazgatója szerint az utóbbi száz év legjelentősebb budapesti vasúti fejlesztése kezdődik.

Mint Vitézy a közösségi oldalán írja, a beruházás részeként:

- Kelenföld és Ferencváros állomások között elkezdődhet a harmadik – egyes szakaszokon pedig a negyedik – vágány építése, a meglévő vágányok teljes felújítása mellett.

- A Közvágóhídnál és Újbudán Nádorkert néven új megállóhelyek épülnek.

- A fejlesztés keretében teljes egészében átépülhet a vasúti infrastruktúra, és új, nagy hatásfokú, Magyarországon másutt eddig nem alkalmazott, esztétikus, a felsővezeték-tartó oszlopokkal integrált zajvédő falak létesülhetnek.

A Déli Körvasút terve – Forrás: BFK

A munkák a vasúti forgalom folyamatos fenntartása mellett és a városi közúti forgalom akadályozásának korlátai miatt rengeteg ütemben valósulhatnak csak meg, összesen kiviteli tervezéssel együtt várhatóan 5 évet vesznek majd igénybe, jósolja a BFK igazgatója.

Vitézy szerint a Déli Körvasút fejlesztése az első igazi, nagy hatású, kifejezetten ezzel a céllal elkezdett projekt a vasút városon belüli, elővárosok és város közötti vagy elővárosok közötti használatára, ha úgy tetszik, ez az első valódi budapesti „S-Bahn”-fejlesztés.

A legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!