Orbán Viktor sok erőt kívánt a nizzai áldozatok hozzátartozóinak

2020. október 29. – 13:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sok erőt kívánt az áldozatok családjainak, és együttérzését fejezte ki a magyar nemzetnek a csütörtöki nizzai támadás után Emmanuel Macron francia köztársasági elnöknek küldött levelében Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Orbán azt írta, hogy mély megdöbbenéssel értesült a történtekről. „A mai és az elmúlt hetek támadásai is egyértelműen megmutatták, hogy közös európai kultúránk, életmódunk és értékeink a szélsőséges terrorizmus célkeresztjébe kerültek” – fogalmazott a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor biztosította Franciaország államfőjét Magyarország támogatásáról ezekben a nehéz órákban. „Készen állunk arra, hogy egyesítsük erőinket a hagyományos európai értékek és a hagyományos európai életforma megvédése érdekében” – írta levelében. Szijjártó Péter is reagált a történtekre a Facebookon: ő nem kívánt sok erőt, sem részvétet nem nyilvánított, ellenben a külgazdasági és külügyminiszter az „Európa, ébresztő!” felszólítással írt bejegyzést, amiben azt kérdezte: „Mi jön még? Vagy minek kell még jönnie, hogy egyes döntéshozók végre észhez térjenek?”

Ahogy arról a Telex is beszámolt, csütörtökön délelőtt késes támadás történt délelőtt Nizzában, a Notre-Dame-nál, aminek a francia lapok információi szerint három halálos áldozata lehet. A polgármester szerint közülük ketten az épületben haltak meg. A polgármester azt mondta, a jelek szerint terrortámadás történhetett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!