A legjobb 250 egyetem között a Semmelweis az egyik legfontosabb rangsorban

2020. október 28. – 13:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orvos- és egészségtudományi területen két kategóriát javítva már a legjobb 250 között van a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education (THE) szerdán megjelent szakegyetemi világrangsorában, amin egyúttal a legjobb magyar felsőoktatási intézmény is lett – olvasható az egyetem honlapján.

Az orvos- és egészségtudományi területen (Clinical and Health) a 301-400. helyről a 201-250. közé került az egyetem, az élettudományok területén (Life Science) pedig 56 helyet javítva a 301-400. hely között szerepel a Semmelweis, ezzel lekörözve a másik három hazai orvosképző egyetemet.

A Times Higher Education (THE) most közzétett szakterületi rangsorában tizenegy tudományterületen, öt terület mutatói alapján mérik össze a világ felsőoktatási intézményeit. A Semmelweis ezek közül négyben – az oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek terén – jelentősen tudott javulni, a szakterületi rangsorokon pedig a hazai felsőoktatás intézmények között a Semmelweis Egyetem érte el a legjobb helyezést.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!