119-ből nulla, mi az? Feljelentés kontra vádemelés

2020. október 28. – 08:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ellenzéki politikusok 119 feljelentést tettek az elmúlt hat évben. Harminc esetben indult nyomozás, ezekből tíz jelenleg is tart, vádemelési javaslatig viszont egyik ügy sem jutott el – derül ki a Népszava gyűjtéséből.

A lap az összes parlamenti pártot és a független képviselőket is megkereste, hogy kiderüljön, hány írásbeli kérdésük került feljelentésként valamelyik hatóság elé, hány feljelentést tettek ők maguk a közelmúlt meghatározó ügyeiben, és ezek milyen eredménnyel zárultak. A Fidesz nem válaszolt, a KDNP pedig nem tartja nyilván, hogy a képviselőik milyen témákban tesznek feljelentést.

A legaktívabb Hadházy Ákos független képviselő volt, aki egymaga hatvan ügyet vitt, ezekből húszban indult nyomozás. A szintén független Szél Bernadett a Mátrai Erőmű állami eladását és a Belgrád–Budapest vasútvonal ügyét emelte ki. Az erőműről legutóbb a múlt héten írtunk, folytatódik a nyomozás, miután az ügyészség felülbírálta a rendőrséget.

A legfrissebb hírekért kattintson ide>>>

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!