Közel félmilliárd forint többlettámogatást kapnak az egyházi egyetemek

2020. október 28. – 08:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Durván 465 millió forintos többlettámogatást ítélt meg a kormány az egyházi felsőoktatási intézményeknek, ami a kabinet szerint az állami felsőoktatási intézmények szervezeti egységeinek átvétele miatt vált szükségessé – írja a legfrissebb Magyar Közlöny.

A döntés értelmében a pénzügyminiszternek az innovációért és technológiáért felelős miniszter bevonásával gondoskodnia kell a pénz biztosításáról, és a 2022-es költségvetés tervezésénél is figyelembe kell venni az összeget.

Ezen túl Semjén Zsolt általános miniszterelnökhelyettesnek a Gál Ferenc Egyetem fenntartójával és a Magyarországi Református Egyház képviselőivel is egyeztetnie kell majd a támogatás miatt, és javaslatot kell tennie a kormány részére a felsőoktatási és közgyűjteményi támogatások tényleges fogyasztói árindexe szerint korrekciójának módjára.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!