Fekete-Győr köztársasági elnököt is cserélne, ha győz az ellenzék 2022-ben

2020. október 28. – 11:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke szerint a legfőbb ügyész „alkotmányellenes tevékenységet végez”, és vele szemben eljárások indulnak majd, ha a 2022-es választáson győz az ellenzék. A politikus erről a Szabad Európának adott interjúban beszélt, amiből most közzétettek néhány részletet.

Nem egyszerű kormányváltást ígért, hanem „rendszert, korszakot fogunk váltani”. Szerinte köztársasági elnököt is „nyilvánvalóan cserélni kell”.

Fekete-Győr András megerősítette azt a korábbi nyilatkozatát, melyben a szocialista Tóth Csabát hozta példának azon politikusok között, akiket nem szeretne egy esetleges közös ellenzéki listán látni. Sőt, arra kérdésére, hogy miért pont őt, hiszen egy korábban rasszista kijelentéseket tevő politikus, Bíró László nemrég elfogadható jelölt volt Borsodban, a Momentum elnöke a „gengszter” szót is használta.

A kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenccel vagy Dobrev Klárával lenne szívesebben egy listán, így válaszolt: „én a személyes frusztrációimat, ellenszenveimet már rég félretettem”. A szövetségi rendszerben vannak olyan pártok, melyeknek több százezer szavazójuk van, és „én tisztelem őket, ezért az általuk tisztelt vezetőket is el kell fogadjam” – mondta a Momentum elnöke.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!