Január 24-én választják meg az áramlopási ügy miatt lemondott DK-s képviselő utódját Erzsébetvárosban

2020. október 28. – 10:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Január 24-én időközi képviselő-választás lesz Erzsébetvárosban, olvasható az önkormányzat honlapján. A 4. számú választókerületben azért kellett rendkívüli szavazást kiírni, mert a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa, Borka-Szász Tamás október 16-i hatállyal lemondott tisztségéről.

Aznap több nyomozó jelent meg a VII. kerületi polgármesteri hivatalban. Egy áramlopási ügy miatt tartottak házkutatást, és kiderült, hogy Borka-Szásznak is köze van a bűncselekményhez.

A rendőrség nem nevesítette a politikust, csak annyit közölt, hogy „a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés alapján lopás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.” Viszont Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere közösségi oldalán azt írta, párttársa elárulta őt.

A választásnak nincs komoly politikai tétje, mert a Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP szövetségnek biztos többsége van a testületben.

A választási eljárásról szóló törvény értelmében az időközi választást a mandátum megüresedésétől számított 120 napon belülre kell kitűzni.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!