Német állampolgár volt az öngyilkos embercsempész

2020. október 27. – 20:18

Másolás

Vágólapra másolva

Még hétfőn írtunk arról, hogy öngyilkos lett egy embercsempész Győr-Moson-Sopron megyében, Vitnyéd közelében: a 85-ös főúton utazott Ausztria felé, a gyanú szerint hátsó ülésén és csomagtartójában öt illegális bevándorlóval együtt.

Hosszabb üldözés után sikerült feltartóztatni a sofőr, aki kiszállt az autójából, majd egy fegyverrel és egy kézigránáttal próbált elmenekülni a rendőrök elől. A járőrök figyelmeztető lövést adtak le – erre a férfi maga ellen fordította fegyverét, és a kezében tartott gránát is felrobbant. A 444 a Police.hu közleménye alapján azt írja,

a bevándorlókat szállító férfi egy 52 éves német állampolgár volt, aki ellen Ausztriában már nyomoztak embercsempészet miatt.

Az autóban utaztatott öt külföldi közül kettőt a helyszínen elfogtak, és a megyei rendőr-főkapitányságon hallgatták ki őket. Mint mondták, Szerbia felől érkeztek Magyarországra, csempészük pedig egy erdős területen vette fel őket kocsijával. Mindketten szír állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt nem tudták hiteles papírokkal igazolni.

Három társuk megszökött a helyszínről, később viszont Ausztriában elfogtak az osztrák rendőrök három külföldit, akik valószínűleg azonosak a megszökött bevándorlókkal.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Nyomozó Ügyészsége embercsempészés és más bűncselekmények gyanúja miatt indított nyomozást.

>>>Kattintson ide, ha a legfrissebb híreink közül válogatna!>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!