Őrsi felhúzta magát: beveti a Demszky-karókat

2020. október 25. – 18:00

Másolás

Vágólapra másolva

A II. kerületi polgármester a közösségi oldalán jelentette be, hogy parkolásgátló oszlopokkal, népi nevükön Demszky-karókkal veszi fel a harcot a szabálytalanul parkoló autókkal szemben.

Nagyon sok lakossági bejelentés érkezik szabálytalanul parkoló autókról, akik nem egyszer komplett járdákat foglalnak el

– írja Őrsi Gergely a közösségi oldalán. Majd hozzáteszi, hogy szomorú tapasztalat, hogy a büntetéseknek sincs elegendő visszatartó ereje.

Forrás: Őrsi Gergely közösségi oldala
Forrás: Őrsi Gergely közösségi oldala

Ezért a kerület más utat választ: bírságolás helyett a megelőzésre koncentrál, és kerületszerte több helyen újonnan kihelyezett parkolásgátló oszlopokkal védi a járdákat, ellehetetlenítve a szabálytalan várakozást.

A Demszky-karók aranykora a kilencvenes-kétezres években volt, nem véletlenül nevezték el a pestiek az akkori főpolgármesterről, Demszky Gáborról őket. A nagy lendületben azonban úgy elszaporodtak az oszlopok, hogy jutott belőlük oda is sok, ahova nem kellett volna: bicikliút közepére, vakvezető sávba, nem kis megütközést keltve.

Az elhíresült parkolásgátló oszlopok sem jelentenek tökéletes védelmet a bunkó módon parkoló autósok ellen, mint ez kiderül egyrészt a polgármester posztja alá bekommentelt véleményekből, másrészt a jarokelo.hu-n gyakorta megjelenő bejelentésekből.

>>> A Telex további friss cikkeiért pedig kattintsanak ide <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!