Eltévedt túrázókat, egy nőt és két kisgyerekét mentették meg a speciális mentők

2020. október 25. – 13:11

frissítve

Eltévedt túrázókat, egy nőt és két kisgyerekét mentették meg a speciális mentők
Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Másolás

Vágólapra másolva

Október 24-én, a kora esti órákban kapott riasztást a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat arról, hogy egy anyuka és két kisgyermek eltévedt az erdőben Piliscsaba közelében. A speciális mentők a rendőrség irányítása mellett egy, a területet jól ismerő erdésszel, polgárőrökkel és a nagykovácsi önkéntes tűzoltókkal kezdték keresni a családot.

„Az eltévedt túrázók felkészültek voltak, így volt náluk feltöltött mobiltelefon, tudtak koordinátát küldeni, rendelkeztek lámpával és rengeteg gumicukorral. Útjuk során ameddig csak bírta a mobil folyamatos kapcsolatban voltak a családjukkal és így hozzánk is elegendő információt juttattak el ahhoz, hogy az önkéntes tűzoltókkal be tudjuk határolni a keresési területet”

számolt be a mentés részleteiről a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Az egyik csapat Nagykovácsi felől indult útnak, a másik Piliscsabánál kezdte a keresését. Innen terepjáróval és kvaddal indultak el a lehetséges helyszíneket átkutatni. Egy órával a keresés megkezdése után az eltévedt túrázókat a speciális mentők egyik egysége épségben megtalálta.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom