Orbán főtanácsadója is az SZFE mellett van

2020. október 22. – 19:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyik oktatón keresztül jelezte szimpátiáját az egyetemfoglalók felé Hegedüs Zsuzsa, Orbán Viktor főtanácsadója. Hegedüs jelezte, hogy a diákokkal és a tanárokkal van az SZFE autonómiájáért folytatott küzdelemben. A 444 szerint a főtanácsadó azt támogatja, hogy a patthelyzet feloldása érdekében a kormány üljön le tárgyalni az egyetem diákjaival és oktatóival.

Hegedüs kiállása azért is érdekes, mert ehhez hasonlóra eddig nem volt példa a kormány köreiből. Hegedüs hivatalosan miniszterelnöki megbízott, aki a társadalmi konfliktusok kezelésével és megoldásával kapcsolatban ad tanácsokat.

A 444 meg is kereste Hegedüst, aki a portálnak elmondta, hogy az egyetemi autonómia „a legfontosabb feltétele annak, hogy az adott ország ne szoruljon a tudás alapú globális világrendszer perifériájára”, és az ország ország legalapvetőbb érdekeként hivatkozott rá.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A sokszor hosszú évekig tartó konfliktus megoldási folyamat első lépése mindig a dialógus kiprovokálása, aminek feltételeit az SZFE hallgatói és oktatói által indított akció példaértékűen a maga részéről meg is tett. A konfliktus feloldásának második feltétele természetesen a vitatott döntést meghozók párbeszédre való hajlandósága. Következésképpen jelen pillanatban a probléma abból adódik, hogy a kormány képviseletében még senki nem vállalta, hogy leül velük tárgyalni, holott e célból vonultak 2 nappal ezelőtt az ITM elé a SZFE hallgatói és tanárai.

– nyilatkozta a 444-nek, és azt is elmondta, hogy nem fog részt venni a tüntetéseken, nehogy egy „kicsit is elvegyen a SZFE hallgatói és oktatási közössége által indított akció érdemeiből”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!