Orbán főtanácsadója is az SZFE mellett van

2020. október 22. – 19:27

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyik oktatón keresztül jelezte szimpátiáját az egyetemfoglalók felé Hegedűs Zsuzsa, Orbán Viktor főtanácsadója. Hegedűs jelezte, hogy a diákokkal és a tanárokkal van az SZFE autonómiájáért folytatott küzdelemben. A 444 szerint a főtanácsadó azt támogatja, hogy a patthelyzet feloldása érdekében a kormány üljön le tárgyalni az egyetem diákjaival és oktatóival.

Hegedűs kiállása azért is érdekes, mert ehhez hasonlóra eddig nem volt példa a kormány köreiből. Hegedűs hivatalosan miniszterelnöki megbízott, aki a társadalmi konfliktusok kezelésével és megoldásával kapcsolatban ad tanácsokat.

A 444 meg is kereste Hegedűst, aki a portálnak elmondta, hogy az egyetemi autonómia „a legfontosabb feltétele annak, hogy az adott ország ne szoruljon a tudás alapú globális világrendszer perifériájára”, és az ország ország legalapvetőbb érdekeként hivatkozott rá.

Fotó: MTI

A sokszor hosszú évekig tartó konfliktus megoldási folyamat első lépése mindig a dialógus kiprovokálása, aminek feltételeit az SZFE hallgatói és oktatói által indított akció példaértékűen a maga részéről meg is tett. A konfliktus feloldásának második feltétele természetesen a vitatott döntést meghozók párbeszédre való hajlandósága. Következésképpen jelen pillanatban a probléma abból adódik, hogy a kormány képviseletében még senki nem vállalta, hogy leül velük tárgyalni, holott e célból vonultak 2 nappal ezelőtt az ITM elé a SZFE hallgatói és tanárai.

- nyilatkozta a 444-nek, és azt is elmondta, hogy nem fog részt venni a tüntetéseken, nehogy egy „kicsit is elvegyen a SZFE hallgatói és oktatási közössége által indított akció érdemeiből”.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!