Az Alkotmánybírósághoz fordul az MSZP

2020. október 21. – 14:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Alkotmánybírósághoz (AB) fordul az MSZP az egészségügyi ellátásra vonatkozó, júliustól hatályos szabályok miatt, közölte az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdán. Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, év közepétől a kormány szigorította azokat a szabályokat, amelyek azokra vonatkoznak, akik maguk fizetik a jelenleg 7710 forintos egészségügyi szolgáltatási járulékot – idézi az MTI.

Korózs közölte, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma augusztus végén rendeletben határozta meg a részletszabályokat, miszerint a sürgősségi ellátást is kiszámlázhatják azoknak, akik fél évig nem fizetik ezt a járulékot. Ráadásul – folytatta – 750 ezer forintban maximálták a kiszámlázható összeget. Elmondta, aki nem tudja befizetni hónapról hónapra a 7710 forintot, az a több mint hétszázezer forintot sem fogja tudni.

Korózs Lajos tudatta: a szabályozást elfogadhatatlannak, alkotmányellenesnek és emberiességellenesnek tartják, ezért fordulnak az AB-hez.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!