Az Alkotmánybírósághoz fordul az MSZP

2020. október 21. – 14:48

Másolás

Vágólapra másolva

Az Alkotmánybírósághoz (AB) fordul az MSZP az egészségügyi ellátásra vonatkozó, júliustól hatályos szabályok miatt, közölte az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdán. Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, év közepétől a kormány szigorította azokat a szabályokat, amelyek azokra vonatkoznak, akik maguk fizetik a jelenleg 7710 forintos egészségügyi szolgáltatási járulékot – idézi az MTI.

Korózs közölte, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma augusztus végén rendeletben határozta meg a részletszabályokat, miszerint a sürgősségi ellátást is kiszámlázhatják azoknak, akik fél évig nem fizetik ezt a járulékot. Ráadásul – folytatta – 750 ezer forintban maximálták a kiszámlázható összeget. Elmondta, aki nem tudja befizetni hónapról hónapra a 7710 forintot, az a több mint hétszázezer forintot sem fogja tudni.

Korózs Lajos tudatta: a szabályozást elfogadhatatlannak, alkotmányellenesnek és emberiességellenesnek tartják, ezért fordulnak az AB-hez.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<