Százezer darab oltóanyagot adott a Sanofi az államnak

2020. október 20. – 09:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

„Megállapodás született arról, hogy Magyarország koronavírus elleni védekezését támogatva az idei influenzajárványra allokált teljes, mintegy 100 ezer adagból álló oltóanyag készletét a Nemzeti Népegészségügyi Központnak adja át a Sanofi Pasteur” – írta keddi közleményében a vállalat azután, hogy hétfőn több lapban is megjelent: az állam felvásárolta a négykomponensű, várandós nőknek és 3 év alatti gyerekeknek is javasolt Vaxigrip Tetrát, amit így szélesebb körben lehet alkalmazni, mint hazai, háromkomponensű társát.

A Sanofi közleményében az áll, hogy az együttműködéssel támogatják a kormány célját, miszerint a „különösen veszélyeztetett társadalmi csoportok számára minél szélesebb körben biztosítsák az oltás nyújtotta védelmet az influenza ellen.”

„Az influenza elleni védettség a COVID-19 járvány védekezési szakaszában kulcsfontosságú. Szakmailag és etikailag egyaránt az indokolt, hogy ebben a speciális helyzetben a védőoltást elsőként a kiemelt kockázati csoportokba tartozók kapják meg, hiszen esetükben az influenza elleni védettség életmentő is lehet” – idézték dr. Labancz Lászlót, a Sanofi Pasteur magyarországi vezetőjét. Hozzátette: a koronavírus-járvány miatt most kiemelkedően nagy igény van az influenza elleni védőoltásra, és a leginkább veszélyeztetettek védettségének biztosítása a legfőbb szempont.

Az együttműködés miatt a vakcina nem lesz elérhető idén a gyógyszertárakban, csak a háziorvosi és házi gyermekorvosi szolgálaton keresztül lesz hozzáférhető október-novemberben. „Az ebből származó esetleges kellemetlenségek miatt a Sanofi Pasteur a lakosság és partnerei megértését és szolidaritását kéri” – írják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!