Nem vesznek részt Hadházyék tévészékházas blokádjában az ellenzéki pártok

2020. október 20. – 16:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ellenzéki pártok hivatalosan nem vesznek részt október 23-án a Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs által meghirdetett blokádban az állami tévé székházánál, írja az ATV honlapja.

A független országgyűlési képviselők a lejáratás és a gyűlöletkeltés ellen akarnak fellépni az akciójukkal. Korábban Hadházy azt mondta, hogy ha százezer ember ott lesz a megmozduláson, akkor elérhetik a céljukat, de ha kevesebben lesznek, azzal is üzenni tudnak a hatalomnak, hogy sokan követelnek változást.

A DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a Momentum, és a Párbeszéd is úgy nyilatkozott – főként a járványhelyzetre hivatkozva – az ATV-nek, hogy nem vesznek részt a blokádban, illetve aznap inkább az SZFE-sek ügyét helyezik előtérbe. A Liberálisok képviselője is jelezte, hogy ők sem vesznek részt Hadházyék eseményén.

2018 decemberében, a rabszolgatörvény elleni tüntetés során az ellenzéki képviselők bejutottak az MTVA Kunigunda úti székházába, ahol az öt pontos követelésüket szerették volna beolvasni élő adásban. Akkor minden ellenzéki pártból képviselték az ügyet a független Hadházy Ákossal és Szél Bernadett-tel együttműködve.

Hadházy Ákos korábban a Facebook-oldalán kritizálta az ellenzéki pártok közös jelöltjét, Bíró Lászlót az időközi borsodi időközi országgyűlési választás eredménye után. „Ha Bíró nyert volna, nem csak egy rasszista indulatú ember került volna be a parlamentbe, hanem egy olyan ember, aki elég egyértelműen részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költött 50 millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét” – írta Hadházy Bíróról, aki a választáson kikapott a Fidesz-KDNP jelöltjétől, Koncz Zsófiától. Az ellenzéki pártok később mind visszautasították Hadházy állításait.

>>> A Telex további friss híreiért kattintson ide <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!