Novák Katalin ellentmondott Veres Andrásnak, aki súlyos bűnnek nevezte a lombikprogramot

2020. október 19. – 11:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Novák Katalin kezében egy Magyar Hírlappal reagált Veres András, a püspöki kar vezetőjének a lapnak adott interjújára, melyben azt mondta, hogy a lombikprogram súlyos bűn, mert megfogant életek elpusztításával jár. A családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebookon közzétett videójában azt mondja:

„Úgy látom, hogy ismét fellángoltak az indulatok a lombikprogram körül. Szeretnék megnyugtatni minden olyan párt, aki meddőségi problémákkal küzd, hogy a magyar kormány segít nekik, amiben csak tud. Ezért támogatjuk a lombikbeavatkozásokat is, ezért emeltük meg duplájára a rendelkezésre álló forrásokat, hiszen az a célunk, hogy minden vágyott, tervezett gyerek megszülethessen Magyarországon. A jövőben is számíthatnak ránk.”

Mint szombaton megírtuk, a püspöki kar vezetője a Magyar Hírlapnak azt nyilatkozta, „elindult ugyan egy változás, de virágzik a számomra még mindig nagyon fájdalmas lombikprogram. Ezt teljesen ki kéne iktatni a gyakorlatból, súlyos bűnöket követünk el vele! Vannak a keresztény hit alapján is támogatható gyakorlatok, amelyek bizonyítottan hatékonyak – és nem jár velük a megfogant életek elpusztítása, mint a lombikprogrammal.”

Veres már korábban is felszólalt a program ellen, arra hivatkozva, hogy a megtermékenyített petesejtek egy részét lefagyasztják vagy elpusztítják, miután az anya méhében sikeresen megtapadt az egyik megtermékenyített petesejt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!