Novák Katalin: véletlen, hogy az EU is épp most hirdetett lakásfelújítási programot

2020. október 17. – 08:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A könyvek ledarálását általában is elutasítja Novák Katalin, de a vitát kiváltó Meseország mindenkié című könyvet nem olvasta. A tárcanélküli miniszter szerint a lakásfelújítási program január 1-jén elindul, nem EU-s pénzből, az csupán véletlen, hogy az Európai Bizottság is felújítási stratégiát hirdetett meg.

Biztosan elindul január 1-jén a kormány által meghirdetett lakásfelújítási program – nyilatkozta az ATV-nek Novák Katalin. A családokért felelős tárca nélküli miniszter közölte, hogy a programot nem EU-s pénzből valósítják meg, az csupán véletlen egybeesés, hogy az Európai Bizottság is épp most hirdetett meg egy hasonló tartalmú stratégiát.

A program – amelyet Novák még csütörtökön jelentett be – hárommillió forintig visszatéríti a családok otthonainak lakásfelújításával járó anyag- és munkaköltségek felét. Ez a tervek szerint azoknak nyújt segítséget, akik nem új lakást vennének, számukra ugyanis már ott van a CSOK.

A pontos részletek egyelőre nem ismertek, Novák szerint a visszaigénylés részletei hamarosan megismerhetők lesznek. Azt viszont már most jelezte, hogy azoknak a szülőknek az esetében, akik a sérült gyermeküket ápolva részesülnek a gyermekek otthongondozási díjából (GYOD), nem lesz a gyermek esetében felső korhatár megszabva ahhoz, hogy részesülhessenek a lakásfelújítási programból.

A tervek szerint nem lesz felső határa a program pénzügyi keretének sem.

A tárcanélküli miniszter az interjúban beszélt a Meseország mindenkié című könyv körüli botrányról is, amely azzal indult, hogy a Mi Hazánk alelnöke, Dúró Dóra parlamenti képviselő ledarálta a szerinte homoszexualitást propagáló könyvet – majd nem sokkal később a Vagánybagoly és a 3. á című könyvet tépte szét nyilvánosan. Novák általánosságban elítélte a könyvek megsemmisítését, de elmondta, hogy a Meseország mindenkié című könyvet nem olvasta. Szerinte az, hogy a gyerekek milyen könyvet olvasnak, elsősorban a szülőkre tartozik, de az az állam felelőssége is, hogy az óvodák polcaira milyen könyvek kerülnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!