Ilyen nincs: kábítószert pakolva beszorult, társai a rendőröket hívták segíteni

2020. október 17. – 10:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lehetetlen módon bukott le egy kamionnyi kábítószer-szállítmánnyal egy 71 éves boszniai férfi és két magyar társa.

90 kilogramm kábítószert és csaknem százmillió forintnyi készpénzt talált a rendőrség egy Bosznia-Hercegovinából érkezett sofőr kamionjában és két magyar társának autójában. A Közel kétszázötven millió forintos fogás hihetetlen módon hullott a rendőrség ölébe.

Fotó forrása: police.hu
Fotó forrása: police.hu

A rendőröket eredetileg azért hívta ki egy fiatal férfi egy zsámbéki parkolóba, mert ott a kamionja rakterében lévő papírbálába szorult egy 71 éves férfi. A kiérkező rendőr szerencsésen kiszabadította a boszniai sofőrt, ám közben furcsa fekete csomagot vett észre a raktérben. „A járőr a pakkot látva erősítést és kábítószerkereső kutyát kért, miközben a helyszínen tartotta az időközben könnyebb sérülései miatt ellátott bosznia-hercegovinai sofőrt, valamint egy segíteni próbáló, jelenlétére elsőre teljesen hihető magyarázatot adó magyar férfit. A szolgálati kutya egyértelmű jelzést adott, és a csomag kibontásakor érezhető illat sem hagyott kétséget a felől, kábítószergyanús anyagot rejt a leragasztott zacskó. A 8 kilogramm, az előzetes vegyész-szakértői vélemény alapján delta-9THC-t tartalmazó cuccot lefoglalták, a 71 éves bosznia-hercegovinai, valamint a helyszínen lévő 22 éves budapesti férfit előállították.”

A kihallgatásokkor kiderült, hogy sokkal nagyobb lesz a fogás, mint amit a kamionban találtak, ugyanis a budapesti férfi sem véletlenül volt a parkolóban. Még egyszer: ő volt, aki kihívta a rendőröket, hogy kiszedjék a sofőrt a papírbálából.

Kiderült, hogy a budapesti férfi és egy társa azért voltak ott, mert autójukba pakolták át a kamionból a kábítószert. Az utolsó csomagnál azonban a sofőr beleesett az anyagot rejtő papírbálába. A magyar páros egyike ekkor elhajtott a kábítószerrel teli autóval, a másik pedig kihívta a rendőröket, hogy segítsen a sofőrön. (Nem derült ki, miért nem tudta ő maga kihúzni a férfit, és miért hívott inkább rendőrt.)

A kihallgatás után a rendőrök eljutottak az egyik budapesti parkolóban leállított autóra, itt bukkantak a 226 millió forintnyi készpénzre és a kábítószer nagy részére.

Tehát: sikerült áthozni a határon az árut. Eljutott a megbeszélt helyszínre. Átpakolták az autóba majdnem az egészet. Majd kihívták magukra a rendőröket egy olyan probléma megoldására, amelyre érthetetlen módon saját maguk nem voltak képesek.

A 71 éves bosznia-hercegovinai sofőrrel szemben kábítószer birtoklása, A. Máté és B. Dániel ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya. A bíróság a sofőr és B. Dániel letartóztatását, A. Máté bűnügyi felügyeletét 2020. október 16-án elrendelte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!