18 milliárd forint az egészségügynek

2020. október 16. – 08:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Új forrásokat kap a gazdaságvédelem, a Párizsi Magyar Intézet és a felcsúti általános is.

A Magyar Közlönyben jelentek meg azok a kormányhatározatok, amelyek sok milliárd forint sorsáról döntöttek. Az Mfor.hu összesítése alapján összesen 32,9 milliárd forintot csoportosított át a kormány a gazdaságvédelemre.

(Ide kattintva olvashatók további cikkeink.)

A Központi Maradványelszámolási Alapból és a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból jutott forrás a Belügyminisztérium kormányzati infokommunikációs szolgáltatásaira (9 milliárd forint), az illegális hulladéklerakás felszámolására (9 milliárd), a Miniszterelnökség Nemzetiségi intézmények támogatására (2,6 milliárd), az állami erdőgazdaságok támogatására (2 milliárd), a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek (1,5 milliárd), a Vízügyi igazgatóságoknak (1,6 milliárd) és a Tisztítsuk meg az Országot! programra (1 milliárd forint).

Szintén a közlönyből derül ki, hogy 18 milliárd forint jut egészségügyi célokra, 15,8 milliárd forint a hazai járóbeteg-irányítási rendszert fejlesztheti, míg 2 milliárd forint a nemzeti egészségügyi telefonos ügyfélszolgálati és online információs központot.

A további most kihirdetett támogatás között van turisztikai beruházás (Mátraverebély-Szentkút nemzeti kegyhely), megújul a Párizsi Magyar Intézet, és 6 milliárdot kap a felcsúti Endresz György Általános Iskola (a névadó a két világháború között tragikus balesetet szenvedett pilóta és repülőoktató). A hvg.hu értesülései szerint a beruházást Mészáros Lőrinc volt felcsúti polgármester gyermekeinek cége tervezte, és a kivitelezést is ez a vállalkozás nyerte. A 16 tantermes épülethez egy 1000 négyzetméteres tornacsarnok is társul majd. Az 1800 lakosú faluban 600 gyerekre tervezték az új iskolát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!