Az összes budapesti Tatra villamoson lehet szombattól bringát szállítani

2020. október 16. – 15:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Október 17-étől minden Tatra típusú villamoson lehet kerékpárt szállítani a fővárosban, írta közleményében a Budapesti Közlekedésfejlesztési Központ.

A Telex friss híreit itt találja >>>

A budai fonódó hálózat egyes szerelvényeire már eddig is fel lehetett tenni a bringát (a 17-es, a 41-es, az 56-os, az 59-es és a 61-es vonalakról van szó), de most az összes szerelvény közel egyharmadán lehet majd biciklit szállítani. Eddig 140 villamoskocsi volt alkalmas erre, ez a szám most 320 kocsira növekszik.

Bringa a villamosonFotó: Nyírő Simon/BKK
Bringa a villamosonFotó: Nyírő Simon/BKK

Pesten az angyalföldi térségben közlekedő 12-14-es villamosvonalon, az 1-es villamoson, valamint a kőbányai 28-as villamosvonalon is elérhetővé válik a bringaszállítási szolgáltatás, állítja a közlemény.

A bringát a nem alacsonypadlós, kerékpáros piktogrammal ellátott kocsikra lehet feltenni, de kocsinként csak egyet. A bringának és a bringásnak is szüksége van jegyre, kivéve most, a három hónapos tesztidőszak hétvégéin.

A kerékpárszállítás szabályairól további információk olvashatók a BKK honlapján.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass