Zavaros ügyek, vizsgálatok: mégis mi történik a Badacsonyban?

2020. október 16. – 11:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség, az OLAF és a Közbeszerzési Hatóság is Badacsonytomaj ügyeit vizsgálja – írja a 24.hu.

A rendőrség, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) és a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálja a badacsonytomaji városvezetés ügyeit – írja a 24.hu. Mint a cikkből kiderül, a 2000 fős Veszprém megyei városka méretéhez képest különösen sok és nagyértékű zavaros ügyet produkált az elmúlt időszakban.

(Ide kattintva találja meg a Telex.hu legfrissebb híreit.)

A várost a függetlenként induló, de családja révén kormánypárti kötődésű Krisztin N. László már ötödik ciklusában vezeti. A rendőrségi vizsgálat új alpolgármesterének, Hartai Bélának a telekügyletével kapcsolatban tört ki, ezt vizsgálja a Tapolcai Rendőrkapitányság, csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Mint a cikk írja, Hartai az önkormányzattól kapott meg jutányos áron turisztikai fejlesztés céljára egy kiváló helyen fekvő, futballpályányi területet, azt ígérte, hogy 2022-ig milliárdos beruházással pincesort épít az ingatlanra, ám ehelyett az idén tavasszal feldarabolta a telket, majd a nagyobb részét egyetlen kapavágás nélkül eladta egy harmadik félnek. Ha határidőre nem készül el a beruházás, akkor Hartainak 20 millió forint kötbért kell fizetnie az önkormányzatnak.

A cikk további ügyeket is említ, amelyeket a városvezetést kritizáló Facebook-oldalon is lehet követni, így egy strandbüfépályázatot. Közben az OLAF is beszállt, állítólag a város legnagyobb költségvetésű projektjét (Badacsonytomaj 2018-ban nyert 2 milliárd 435 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást) vizsgálja, amelyből még szintén nem valósult meg semmi.

A beruházás jelenleg még a tervezési fázis előkészítésénél tart, de az önkormányzat munkatársai – a jegyzővel együtt tízen – már 2018-ban fejenként több millió forintot kaptak projektmenedzsment címén. A pályázat ügyét a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálja, a hatóság honlapja szerint ebben az ügyben több tételben is indult eljárás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!