A kormánypárti városok nagyobb arányban kapnak múzeumi támogatást

2020. október 16. – 14:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A különbség szignifikáns, több mint kétszer akkora eséllyel pályázik egy múzeum, ha a városvezetése kormányoldali.

A K-Monitor a tavalyi év után az idén is áttekintette, hogy az EMMI szakmai javaslattevő bizottságának ajánlásai alapján mely városok múzeuma kapnak állami támogatásokat a járásszékhelyi múzeumok pályázatán. erről a korrupciókutatók az FB-oldalukon számoltak be.

(Ide kattintva további híreket talál.)

Mint az összeállításból kiderül, az ellenzéki városok múzeumainak szignifikánsan rosszabbak az esélyei. Sokan egy fillért sem kaptak, de ami a legszembetűnőbb, hogy a 33 kormánypárti vezetésű városban az igényelt 139,7 millió forintból 111,3 millió nyert is, vagyis 79,7 százalékos volt a kielégítési arány.

A 15 független, vagy ellenzéki vezetésű város 63,2 millió forintot kért, de csak 21,7 millió forintot kapott, vagyis náluk a nyerési arány 34,3 százalék.

Akit az adatok részleteiben is érdekelnek, itt, vagyis a kormany.hu oldalon megtalálhatók az egyedi adatok is.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom