DK: Több mint egymillió forintért vett harcsát a felcsúti Puskás Akadémia

2020. október 14. – 13:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Demokratikus Koalíció (DK) szerdán arról adott ki közleményt, hogy Felcsúton Túró Rudira, harcsára, süteményre és gyógyszerre költötték el a taotámogatásokat.

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja és Varju László, a párt alelnöke a szerdai sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy több száz oldalnyi, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány működéséről szóló dokumentumot szereztek meg. Varju azt mondta, hogy a korábbi bírósági döntés után egy végrehajtóiroda közreműködésével kapták meg az iratokat.

Ráczné azt mondta, hogy három hónapnyi 2011-es számlához jutottak hozzá. Ezekből a párt azt emelte ki, hogy ebben az időszakban az alapítvány hétezer Túró Rudit vett, több mint egymillió forintért vásárolt harcsát, gyógyszerekre és wc-papírra pedig több százezer forintot költöttek. Emellett az alapítvány még vett harmincezer tojást, süteményekért pedig félmillió forintot fizetett, és „brutális összegért vettek több tízezer kilogramm Fornettit” – írja a párt közleménye.

A DK szerint ezek azt mutatják, hogy az alapítvány elpazarolja az adófizetők pénzét, amiből inkább kórházakat, egészségügyi intézményeket és idősotthonokat kellene támogatni. (MTI)

Ide kattintva olvashatók a Telex legfrissebb hírei.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!