Budapestről Budapestre lehet utazni a legújabb ferihegyi járattal

2020. október 13. – 18:30

Másolás

Vágólapra másolva

Országjáró sétarepülést hirdet a Légiközlekedési Kulturális Központ (Aeropark) a Smartwings légitársasággal. Mint honlapjukon írják, október 25-én közel egy órás sétarepülésre indul a Smartwings Boeing 737-800-asa a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.

A tervezett útvonal érinti a Dunakanyart, a Balatont, a Bakonyt és Budapestet – persze a program attól is függ, milyen idő és mennyi felhő várható. A sétarepülés résztvevői ingyen meglátogathatják a ferihegyi repülőmúzeumot is. Mint írják, „belföldi repülésről lévén szó, landolás után a karantén kötelezettség az utasokra nem vonatkozik”.

A sétarepülésre a 35 ezer forintos ablak melletti helyek már mind elfogytak, így már csak a középső és a folyosó melletti helyekre lehet jegyet foglalni 26 ezer forintért.

Bár az Aeropark honlapja szerint Európában ez az első repülőjárat, ami konkrétan sehova sem vezet, Ausztráliában és Ázsiában már több légitársaság is kínál hasonló járatokra jegyeket, írja a CNN. Az ausztrál Qantas hétórás sétarepülésére tíz perc alatt kapkodták el a helyeket:

„Valószínűleg ez volt a legkelendőbb járat a Qantas történetében. Az embereknek egyértelműen hiányzik az utazás és a repülés élménye. Ha van igény rá, természetesen több hasonló sétarepülést is szervezhetünk, amíg újra nem nyitják a határokat”

– mondta a cég vezérigazgatója, Alan Joyce. Az október 10-i járatra 787 és 3787 ausztrál dollár (átszámítva 174 ezer és 837 ezer forint) között mozogtak a jegyárak.

A tajvani EVA Air egy Hello Kitty-tematikájú A330-as Dream Jetet indított útnak augusztusban, idén szeptemberben a dél-koreai Jeju sziget felé indult járat Tajpejből oda-vissza, októbertől pedig a Singapore Airlines is indítana hasonló járatokat a semmibe.

A legújabb kutatások szerint ráadásul nem is terjed annyira a koronavírus a repülőgépek szellőztető rendszereiben, mint azt korábban gondolták. A felesleges kerozin kibocsátása viszont környezetvédelmi szempontból erősen aggasztó.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!