Egy kilenc éve félig felderített rézlopás gyanúsítottjait fogta el a rendőrség

2020. október 13. – 18:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kilenc évvel a rézzel teli kamion eltűnése után rendőrkézre kerültek az ügy újabb gyanúsítottjai.

Több mint kilenc éve történt rablás elkövetőit derítette fel a rendőrség. A gyanúsítottak 2011-ben elloptak egy kamiont, 23 tonna rézszállítmányával egy zuglói telephelyről – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság rablási osztályának vezetője keddi sajtótájékoztatója nyomán az MTI.

Nyerges Béla elmondta: 2011 áprilisában három férfi hajnalban bejutott a telephelyre, a biztonsági őrt megkötözte és megfenyegette, majd a telephelyről ellopott egy kamiont a pótkocsijával együtt.

A rendőrség még aznap megtalálta a kamiont, de a pótkocsi és a rézszállítmány eltűnt.

A kamiont vezetőjét 2012-ben azonosították, a jármű fülkéjében talált nyomok alapján 2014-ben meggyanúsították, a bíróság pedig jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélte. Mivel a férfi nem működött együtt a hatóságokkal, társait nem tudták azonosítani, és felfüggesztették a nyomozást.

A rendőrség idén márciusban ismét elrendelte a nyomozást, szeptemberben pedig elfogtak négy embert, aki megalapozottan gyanúsítható a rablás elkövetésével. Egyikük, a felbujtó azon a telephelyen dolgozott, ahonnan elvitték a kamiont, ketten az őrt támadták meg, egy pedig abban működött közre, hogy a rézszállítmányt egy másik kamionnal továbbszállítsák, rövid ideig egy vidéki telephelyen tárolják, majd egy budapesti telepen 16 millió forintért értékesítsék.

Ide kattintva olvashatók a Telex legfrissebb hírei.

A pénzt – amelyet az elkövetők egyenlő arányban osztották el egymás között – és az elvitt pótkocsit nem találták meg a rendőrök – tette hozzá.

A rendőrség kezdeményezte a gyanúsítottak letartóztatását, de a réz elszállítását intéző férfi szabadlábon védekezhet, a telep dolgozója és az egyik, az őrre támadó férfi csak bűnügyi felügyelet alá került, a másik pedig kiadatási őrizetben van. Őt a magyar hatóság kedden adja át a német hatóságoknak egy Németországban elkövetett bűncselekmény miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!