Várandós nőt hagyott sorsára a baleset után egy lengyel kamionsofőr

2020. október 9. – 10:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt eljárást indított a rendőrség egy lengyel kamionsofőr ellen, aki árokba sodort egy autót, majd sorsára hagyta a felborult járműben ülő várandós nőt – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a 62 éves férfi szerdán az M2-es autóúton a belső sávból átsorolva nekiütközött a 45 éves nő autójának, amely az út menti árokba sodródott, és felborult. A kamionos megállt, néhány percig tétlenül nézte, ahogyan a nő egy időközben megálló férfi segítségével próbál kikászálódni a roncsolódott járműből, majd visszaült a volán mögé, és segítségnyújtás nélkül elhajtott.

A nő könnyű sérülést szenvedett, születendő gyermekének nem esett baja – tették hozzá. A balesetet az arra haladó váci rendőrkapitány is látta, megállt, segített az asszonynak, majd a kamionról leírást adott kollégáinak, akik nem sokkal később Rétságnál elfogták a sofőrt. A férfi kihallgatásán azt állította, hogy nem érzékelte az ütközést, és nem érezte magát felelősnek a balesetért. Segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt indítottak ellene eljárást.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!