Rablási nyomozók kapcsolták le a kristályt terjesztő bűnbandát

2020. október 9. – 08:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy rablási ügy mellékszálaként beeső füles nyomán, hónapokig tartó felderítő munka után kapcsoltak le a Pest megyei rablási nyomozók egy kristály fantázianevű új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnbandát kedden. Az ügyben már az is meglepőnek tűnhet, hogy a Rablási Alosztály detektívjei végezték a nyomozást, de még ennél a ténynél is bizarrabbak lettek az elfogás során készített, szotyiban heverő házi crackpipákat meg porral teli kézkrémes dobozokat ábrázoló képek – olvasható a Police.hu-n.

A rendőrök idén tavasszal kaptak információt arról, hogy két szomszédos megyéből beszerzett, kristály fantázianevű új pszichoaktív anyaggal kereskedik egy Pest megye délkeleti szektorában működő csapat. Ha már őket találta meg az információ, a Rablási Alosztály detektívjei tovább is mentek benne, a hónapokig tartó felderítő munkájuk közben pedig sorra érkeztek a bizonyítékok. Végül 2020. október 6-án késő délután csaptak le a bandára, és öt embert fogtak el négy településen, ami egészen lenyűgöző akciónak tűnik, de mégis elhalványul a rajtaütés során készült képek fénye mellett, amiket tényleg csak nagybetűs MŰVÉSZETKÉNT lehet jellemezni. Élükön az alábbi, szotyin heverő, házilag eszkábált crackpipának kinéző szerkezetekről készült képpel, aminek egyébként az a fájlneve, hogy béla4_0.jpg.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A gyanú szerint a 48 éves V. Gyula és az 52 éves K. József egy 38 éves cibakházi férfitól szerezte be a kristályt, amelyet időnként saját vevőiknek adagonként, időnként nagyobb tételben egy tápiószelei családnak adtak tovább. A családfő irányításával aztán kiporciózva terjesztették tovább ügyfélkörüknek az új pszichoaktív anyagot. Ezzel pedig tetemes mennyiségű pénzt keresett, volt, hogy 300 ezer forintot is kaszált egyetlen nap alatt. A gyanúsítottak lakóhelyén 1,7 millió forintot, két személygépkocsit, 338 gramm szert, zálogjegyeket, mobiltelefonokat, az illegális szer használatához, adagolásához szükséges eszközöket foglaltak le, de kerültek a bűnjelraktárba eredetileg kézkrémeket tartalmazó, mára azonban gyanús fehér porral töltött dobozkák is.

A rendőrök négy embert vettek őrizetbe, egyikük bűnügyi felügyeletének elrendelését, K. József, M. István és a főellátónak számító T. Imre letartóztatását kezdeményezték, ötödik társuk szabadlábon védekezhet. Ellenük most bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!