A 168 Óra új tulajdonosa nem tudja kijelenteni, hogy a lap 2022-ben is létezni fog

2020. október 9. – 13:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Interjút készített a Válasz Online Milkovics Pállal, a 168 Óra új tulajdonosával, miután az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség kiszállt a lap és a Klubrádió támogatásából. Így került a 168 Óra mindenestül a kisebbségi tulajdonos Milkovicshoz, a Pesti Hírlap tulajdonosához, és szintén az övé lett a Klubrádióban meglévő kisebbségi üzletrész. Ő volt az is, aki nemrég kitette a 168 Óra főszerkesztőjét, miután az az egyik cikkhez olyan fotót engedett ki, amin a miniszterelnök mellett gyerekek is szerepelnek Orbán családjából.

A Telex legfrissebb híreiért ide kattintson!

Milkovics az interjúban többek között elmondta, hogy heteken belül szeretné újraindítani a Pesti Hírlapot nyomtatott napilapként, de beszélt arról is, hogy ő a 168 Órát nem bezárni, hanem éppen megmenteni szeretné. „Rózsa Péter szaktekintély, szép pályát tudhat maga mögött, ez nem is kérdés. Aznap reggel, amikor a nyomdából megjött a lap, és megláttam a fotót a cikkben, tudtam, hogy ez nekem nem fér bele. Megkérdeztem Pétert, hogy szerinte ez rendben van-e. Igennel felelt. Ekkor tudtam, hogy van egy feloldhatatlan ellentét közöttünk, ezért nagyon nehezen tudnánk együtt dolgozni a jövőben.”

Arra a kérdésre, hogy ki tudja-e jelenteni azt, hogy a 2022-es választások idején még létezni fog a lap, Milkovics azt mondta, nem tudja kijelenteni, aztán kifejtette, bármit is gondolnak, nem célja, hogy bezárassa.

„Ha az lenne a célom, pláne a megbízatásom valami titkos összeesküvés szerint, hogy bezárjam a 168 Órát, besétálnék holnap, összehívnám az állományt, és megmondanám, hogy vége. Bezárt még egy hetilap, sokadik a világon. Amikor pecináznak, egyet felejtenek el: én a szakmából jövök. 15 éves koromtól a médiában dolgozom, hordtam kávét, csináltam riportokat a világ körül, majd ebben a szakmában kezdtem el vállalkozni 15 évvel ezelőtt” – mondta, majd a személyes ambícióról beszélt, arról, hogy a semmiből indított el vállalkozásokat, amik vagy sikeresek lettek, vagy nem. És „[…] igazán kihívásokkal teli időkben bizonyítom be, hogy minőségi és sikeres médiumokat tudok működtetni és fejleszteni. Szóval én az vagyok, aki megmenti a 168 Órát, nem az, aki bezárja” – fogalmazott.

Szeretné, ha az olvasóikat megfelelően tudnák tájékoztatni, és a 168 Órát az egyik legolvasottabb sajtótermékké szeretné alakítani, ehhez például dolgoznak egy „innovatív online platformon” is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!