Nem támogatja tovább a 168 Órát és a Klubrádiót Köves Slomó

2020. szeptember 30. – 20:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem támogatja többé a Klubrádiót és a 168 Órát az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), ezt Köves Slomó, a szervezet vezető rabbija mondta a HVG-nek.

A 168 Órát teljes egészében, míg a Klubrádióban lévő kisebbségi üzletrészüket is Milkovics Pálnak, a Pesti Hírlap tulajdonosának adják át. Köves azt mondta, 2015-től azért nyújtott az EMIH segítséget a 168 Órának és a Klubrádiónak, mert azt gondolta, hogy ezeken a felületeken lehetőségük lesz a számunkra fontos társadalmi és kulturális üzenetek eljuttatására, az antiszemitizmus elleni harc képviseletére.

„Öt-hat év keserű tapasztalatai után fel kellett ismernünk, hogy a nyilvánosság politikai polarizáltsága és a hideg polgárháborús viszonyok miatt a helyzet egyelőre nem érett az általunk képviselt értékelvű megközelítésre” – mondta Köves arról, hogy miért szállnak ki az újságból és a rádióból.

„Be kellett látni, hogy ez a modell nem működőképes. Így támogatóink úgy döntöttek, hogy további két lépéssel hátrébb lépünk. A folytatáshoz egy olyan szakmai befektetőt kerestünk, aki komoly szakmai vízióval a további fenntartható működés lehetőségét tudja biztosítani. Őt a Pesti Hírlap tulajdonosa, Milkovics Pál személyében találtuk meg. Átadtuk számára az irányítási jogokat, és a folyamat végén tulajdonosi jogokat is átadjuk” – mondta a rabbi.

Kövest nem tölti el aggodalommal, hogy a Milkovics-féle Pesti Hírlap körül megjelent a Habony Árpádhoz köthető Lokál című kormányközeli lapnál vezetői pozíciót betöltő Keresztesi Péter, ahogy az sem, hogy Milkovics jelezte az újságíróknak, hogy kiegyensúlyozottabb lapot szeretne. A 168 Óra korábbi főszerkesztőjét, Rózsa Pétert szeptember elején rúgta ki Milkovics Pál, mert az újságban megjelent egy korábbi fotó Orbán Viktor miniszterelnökről és családjáról, ami Milkovics szerint morális aggályokat vetett fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!