Baranyi Krisztina nem szeretné, hogy Gréczy Zsolt Ferencvárosban térjen vissza a politikába

2020. október 8. – 11:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A DK és az MSZP Gréczy Zsolt korábbi parlamenti képviselőt jelölte a most alakuló ferencvárosi médiacég felügyelőbizottságába, írta szerdai Facebook-posztjában Baranyi Krisztina polgármester, a bejegyzést a 444 vette észre.

Gréczy tavaly decemberben mondott le parlamenti mandátumáról, lemondását azzal indokolta, hogy a nem sokkal korábban nyilvánosságra került intim fényképei miatt kitört botránnyal nem szeretné terhelni a pártját. „Azóta számos sajtópert nyert a jobboldali szennymédia képviselőivel szemben, amelyek azt állították, hogy a képekkel nőket zaklatott. Nem szeretném elvitatni Gréczy Zsolt igazságát és nem tisztem megítélni politikai rehabilitációjának indokoltságát” – írta a Baranyi.

A polgármester szerint azonban ha a DK úgy ítéli meg, hogy újra szükség van Gréczy Zsolt politikai munkájára, „akkor a mellette való kiállást, visszatérését a magyar közéletbe annak a politikai közösségnek kell saját szervezetén, érdekkörein belül képviselnie, amelynek érdekeire hivatkozva meghozta azt a súlyos döntést, hogy visszavonul a politikától. Nem tartom szerencsésnek és nem tudom támogatni azonban, hogy Gréczy Zsolt, aki eddig semmilyen módon nem vett részt Ferencváros közéletében, itt térjen vissza.”

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Baranyi úgy véli, Ferencváros folyamatosan a Fidesz és a szélsőjobboldali média célkeresztjében van, „az itteni elsöprő önkormányzati győzelem miatt állandó támadásoknak van kitéve”. Szerinte a várost vezető politikusoknak folyamatosan „hazugságok és mocskolódások” ellen kell védekeznie, „miközben az elért eredményeink azt mutatják, hogy már egy év alatt is lehet tisztább, zöldebb, korrupciómentes Ferencvárost teremteni”. Baranyi azt írja, a kerület nem tud több politikai terhet cipelni, szerinte a DK-MSZP frakció jelöltjének elfogadása eddigi politikai pályájával sem lenne könnyen összeegyeztethető. „Tisztelettel kérem a DK-t és az MSZP-t, gondolják át a jelölésüket!” – zárul a bejegyzés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!