Leginkább még bontanak a 3-as metró felújítandó szakaszán

2020. október 6. – 16:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A BKK szerint még mindig elsősorban a bontások zajlanak a 3-as metróvonal középső szakaszán, ezek azok a belvárosi állomások, ahol több mint fél éve kezdődtek a felújítások. Azt hozzáteszik, hogy

„már építés folyamata is megfigyelhető”

Az Arany János utcai és a Ferenciek terén lévő állomáson március óta zajlanak a munkálatok, eddig mindkét helyszínen elbontották a mozgólépcső-szerkezeteket, és egy-egy lépcsősor maradt a helyén, amely a gyalogos közlekedést biztosítja a peron és a felszín között. Az Arany János utcai állomáson már megépült az az ideiglenes lépcső, amely a fel- és a lejutást szolgálja, így az utolsó mozgólépcső bontása is megtörténhet.

A Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomáson júliusban indult a rekonstrukció, a mozgólépcső bontása itt még tart, a burkolatok nagy része már eltűnt a falakról és a mennyezetekről, a peron alatti szinten pedig a főszellőzőt szedik darabjaira, hogy kiszállíthassák. Mindkét helyszínen folynak szerkezetépítési munkálatok, ami körvonalazza az új helyiségek nagyságát és elrendezését.

Az Erzsébet téren szintén fél éve tartanak a Deák Ferenc téri állomás akadálymentesítését szolgáló lift és összekötő alagút építési munkái, speciális alagútépítési módszerrel. Az egykor ide tervezett Nemzeti Színház miatt kialakított, 16 méter mély aknát már teljesen kinyitották és bányászati módszerrel folytatták az aknamélyítést még további 10 méteren. Jelenleg egy folyosó alagútépítése zajlik, amely majd a felszínt köti össze az utasforgalmi területtel.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!