Hvg.hu: M. Richárdnál már 2018-ban ott voltak Borkai szexvideói

2020. október 5. – 11:39

frissítve

Hvg.hu: M. Richárdnál már 2018-ban ott voltak Borkai szexvideói

Másolás

Vágólapra másolva

Nemrég első fokon négy év fogházbüntetésre ítélték a Dózsa György úti súlyos közlekedési balesetért M. Richárdot, ám az alvilágban ismert férfi neve nem csak ebben az ügyben került elő: a Hvg.hu azt írja, tanúként meghallgatták Borkai Zsolt volt győri polgármester szexvideói miatt is. 2019 decemberében a Nemzeti Nyomozó Irodában azt akarták megtudni M. Richárdtól, mit tud a fideszes politikus bukását előidéző felvételekről, amiket titokban készítettek egy adriai hajóúton. Bár a botrány csak 2019 őszén, az önkormányzati kampány hajrájában robbant ki, M. Richárdnál már 2018 nyarán ott voltak a felvételek: azokat ugyanis ottfelejtette nála a Borkai-ügy egyik kulcsfigurája, F. Gábor, akivel még 2017-ben ismerkedett meg.

(A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide!)

2018-ban M. Richárd házi őrizetben volt a Dózsa György úti baleset miatt, amikor meglátogatta F. Gábor a feleségével, és elújságolta neki a hajós utat. Ekkor beszélt M.-nek a videóról, meg is mutatta azt egy pendrive-on, amit aztán ottfelejtett, és később sem kérte vissza. 2019-ben viszont M. Richárdot felhívta az éjszakai életben ismert Tóth Csaba, aki részt vett abban a magánnyomozásban, amit Rákosfalvy Zoltán ügyvéd-nagyvállalkozó indított a videó miatt. Azt mondta M.-nek, kerítse elő F. Gábort, mert valakit meg akarnak zsarolni egy horvátországi hajóúttal. M. és F. találkoztak is Tóth Csabával és egy másik férfival, ahol próbálták meggyőzni, hogy hagyjon fel a zsarolással, de nem igazán tudták leállítani. M. mindenesetre odaadta a pendrive-ot a Tóth Csabával érkezett ügyvédnek.

A Hvg.hu-nak a rendőrség azt válaszolta, hogy még mindig tart a nyomozás. A lap ugyanakkor úgy értesült, hogy F. Gáboron kívül a gyanúsítottak között van Póczik József is.

2017. május 15-én a kecskeméti maffiaper volt vádlottja 135-140 km/órás sebességgel csapódott bele Mercedeszével egy kanyarodó Citroënbe a Dózsa György úton. A balesetet csak a két sofőr élte túl, a Citroën utasai, egy 23 és egy 37 éves férfi meghaltak. Az már a baleset másnapján kiderült, hogy M. Richárd jogosítvány nélkül vezetett, szervezetéből pedig kokain származékot mutattak ki, de a szakértők szerint a kábítószer már nem befolyásolta beszámítási képességeit.

Az ügyészség 2018. december 28-án mindkét sofőr ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat. Mivel az előkészítő ülésen egyikőjük sem ismerte el bűnösségét, és nem mondtak le a tárgyalás jogáról, az ügyet első fokon 2019. január 25-én kezdték tárgyalni a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A tárgyalásokon tanúkat és szakértőket is meghallgattak, itt vetítették le először azt a videót, amely azt bizonyította, hogy M. Richárd a baleset előtti pillanatokban mobiljával videózta magát.

Csaknem három és fél évvel a halálos baleset után, a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2020. szeptember 30-án első fokon M. Richárdot 4 év letöltendő fogházra ítélte, és végleg eltiltotta a járművezetéstől. Az ügy harmadrendű vádlottja 1 év 10 hónap felfüggesztett fogházbüntetést kapott, és egy évre őt is eltiltották a vezetéstől. Az ítélet ellen a vádlottak és az ügyész is fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

(Borítókép: Bődey Janó / Telex)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!