Fejbe lőtte magát egy férfi egy budapesti lőtéren

2020. október 05. – 14:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Fejbe lőtte magát egy 20 év körüli férfi szombaton egy budapesti lőtéren, értesült a Telex. Információnkat a lőteret üzemeltető cég vezetője, Gál János is megerősítette.

„A fiatalember először járt nálunk, és semmi jel nem utalt arra, hogy maga ellen fordulna. A foglalásnál még smiley-kat is küldött”

– mondta a Telexnek a cég vezetője. Gál hozzátette, hogy lőterük szigorú jogszabályok szerint működik, és „olyan magas szakmai munka folyik”, hogy ilyen esetekben azonnali orvosi segítséget nyújtanak. „Tavaly is történt egy hasonló eset, a mentők az áldozatot akkor is stabil állapotban szállították kórházba, de a kórházban végül ő is meghalt” – mondta a cégvezető.

Gál azt is elmondta, hogy a lőteret használók szigorú oktatást kapnak, a lövés alatt pedig végig áll mellettük egy lövészvezető. Úgy tudjuk, ez ebben az esetben is így volt, a fiatalember néhány lövést leadott a lőlapra, majd maga ellen fordította a fegyvert.

Kerestük a Budapest Rendőr-főkapitányságot (BRFK), hogy megtudjuk, indítottak-e nyomozást, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Frissítés: Megkaptuk a BRFK válaszát, amiben azt írják, hogy „a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába október 3-án 19 óra 27 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy terézvárosi lőtéren egy férfi fejbe lőtte magát”.

„A férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette. Az esettel összefüggésben a BRFK Életvédelmi Osztálya foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen”

– írták.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.