Fejbe lőtte magát egy férfi egy budapesti lőtéren

2020. október 5. – 14:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Fejbe lőtte magát egy 20 év körüli férfi szombaton egy budapesti lőtéren, értesült a Telex. Információnkat a lőteret üzemeltető cég vezetője, Gál János is megerősítette.

„A fiatalember először járt nálunk, és semmi jel nem utalt arra, hogy maga ellen fordulna. A foglalásnál még smiley-kat is küldött”

– mondta a Telexnek a cég vezetője. Gál hozzátette, hogy lőterük szigorú jogszabályok szerint működik, és „olyan magas szakmai munka folyik”, hogy ilyen esetekben azonnali orvosi segítséget nyújtanak. „Tavaly is történt egy hasonló eset, a mentők az áldozatot akkor is stabil állapotban szállították kórházba, de a kórházban végül ő is meghalt” – mondta a cégvezető.

Gál azt is elmondta, hogy a lőteret használók szigorú oktatást kapnak, a lövés alatt pedig végig áll mellettük egy lövészvezető. Úgy tudjuk, ez ebben az esetben is így volt, a fiatalember néhány lövést leadott a lőlapra, majd maga ellen fordította a fegyvert.

Kerestük a Budapest Rendőr-főkapitányságot (BRFK), hogy megtudjuk, indítottak-e nyomozást, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Frissítés: Megkaptuk a BRFK válaszát, amiben azt írják, hogy „a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába október 3-án 19 óra 27 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy terézvárosi lőtéren egy férfi fejbe lőtte magát”.

„A férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette. Az esettel összefüggésben a BRFK Életvédelmi Osztálya foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen”

– írták.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!