A szegedi egyetem 220 munkatársa kiáll az SZFE mellett

2020. október 4. – 20:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) 220 munkatársa írta alá azt a nyilatkozatot, amit a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) képviselőinek adtak át vasárnap délután Szegeden, közölték a Telex szerkesztőségével a demonstráció szervezői. Egy hete a bölcsészkar 78 oktatója jelezte szolidaritását, most ezt a listát egészítették ki, amelyen a SZTE minden egysége képviselteti magát. Az aláírók névsora itt található.

(A Telex legfrissebb híreit itt olvashatja.)

Örömmel láttuk, hogy a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar sok oktatója kiállt a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói mellett, az egyetemi függetlenség védelmében. Az egyetemi autonómia évszázados univerzális érték, melyet Egyetemünk július 22-én közzétett hivatalos állásfoglalása is az európai alapvetések közé sorol. Ez a magas színvonalú szakmai munka biztosítéka, és őrzése megkerülhetetlen feladatunk. A Szegedi Tudományegyetem polgáraiként csatlakozunk a BTK dolgozóinak nyílt levélhez és szolidaritásunkról biztosítjuk a Színház- és Filmművészeti Egyetem értékeinek megóvásáért küzdő hallgatókat és tanáraikat

– olvasható a nyilatkozatban.

Az SZFE fáklyáját majdnem kétszáz kilométeres váltófutással hozták a budapesti Vas utcából, a lángok egyszerre érkeztek meg Szegedre, Pécsre, Kaposvárra, Egerbe és Debrecenbe. A Szeged.hu tudósítása szerint körülbelül ötszázan gyűltek össze a Rektori Hivatal épülete előtt.

Korábban az SZFE új vezetői azt ígérték, hogy ha azonnal véget ér a sztrájk, és szerdáig a blokádot is feloldják, akkor emelik a béreket, egyeztetnek az intézmény jövőjéről, és a blokád szervezői büntetlenséget kapnak.

Az SZFE-n zajló tüntetésről és blokádról írt helyszíni riportunk itt olvasható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!