Nyomozza a rendőrség, hogy tényleg fekvő hajléktalanokat fújtak-e le paprikaspray-vel az az erzsébetvárosi közteresek

2020. október 3. – 19:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy csütörtök este Budapest VII. kerületében történt incidens miatt, melyben egy szemtanú állítása szerint négy közerület-felügyelő előzetes figyelmeztetés nélkül fújt le több hajléktalant paprikaspray-vel. A Facebookon terjedő beszámoló alapján a földön fekvő hajléktalanokat lefújó négy ember végül csak a szemtanú erőteljes fellépése miatt távozott a helyszínről.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

A bejegyzés szerint a négy személy október 1-jén, nem sokkal este 11 után jelent meg a Deák Ferenc tér melletti Madách Imre utcában egy sárga villogót használó autóval. A leírás alapján ebből kiszállva odasétáltak az autók mögött alvó hajléktalanokhoz, és figyelmeztetés nélkül lefújták őket paprikaspray-vel, majd elmentek a helyszínről. A szemtanú beszámolója szerint ekkor a környező vendéglátóipari egységek munkatársai vizespalackokkal siettek az áldozatok segítségére, hogy ki tudják mosni a paprikaspray-t a szemükből. Pár perc múlva az elkövetők újra visszatértek, és állítólag csak a szemtanú erőteljes fellépésének köszönhetően távoztak autójukkal a helyszínről.

Később egy másik szemtanú is jelentkezett, aki lefotózta a szóban forgó autót – ezen a kép alapján Erzsébetváros Rendészeti Igazgatóságának címere látható.

A bejegyzés alapján az incidenst több helyre is bejelentették, melyre válaszul a VII. kerületi önkormányzat kabinetirodája azt írta, hogy kivizsgálják az esetet, a rendőrség pedig foglalkozni kezdett az üggyel. Mi is kerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, kérdésünkre pedig azt a választ kaptuk, hogy valóban folyik nyomozás, miután egy nő 2020. október 1-jén 23 óra körül elektronikus úton feljelentést tett az ügyben. Mint írták, ez alapján Budapest VII. kerületében, a Madách Imre utcában egy autóból közterület-felügyelők szálltak ki, közülük az egyik lefújt egy földön fekvő embert.

A BRFK nyomozói az ügyben a bejelentő személyt hallgatták ki tanúként, ennek nyomán pedig hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntett gyanúja miatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen. Ez jelenleg is folyamatban van, ezért a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb információt nem kívántak adni. Annak tisztázása, hogy hány személy sérelmére követtek el bűncselekményt a nyomozás feladata – tették hozzá.

Az ügyben megkerestük Erzsébetváros Rendészeti Igazgatóságát, illetve a VII. kerületi önkormányzatot is. Az önkormányzattól azt a választ kaptuk, hogy az incidensről lakossági bejelentés alapján tudnak, annak pontos dinamikáját azonban nem ismerik. A bejelentést követően, pénteken délelőtt a kerületi polgármester, Niedermüller Péter utasította az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság vezetőjét, hogy haladéktalanul vizsgálja ki az ügyet. Az információk begyűjtése megkezdődött, a jelentést hétfőn délelőttre várják, de „ameddig nem látunk világosabban az ügyben”, nem tudnak pontosabb információval szolgálni.

Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága vasárnap küldte el válaszát, megerősítették, hogy „a szóban forgó esetben az Erzsébetváros Rendészeti Igazgatóság munkatársai intézkedtek”. Azt is írták, hogy az intézkedés kivizsgálása folyamatban van, melynek eredményét megküldik a Rendőrségnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!