Rákay Philip egy egyszobás józsefvárosi lakást cserélt el egy budavári ingatlanra

2020. október 2. – 06:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyettese és felesége még 2018-ban cserélt el egy 24 négyzetméteres józsefvárosi kislakást egy 60 négyzetméteres, budai ingatlanra, írja a 24.hu az I. kerülettől kikért szerződések alapján.

A két ingatlan mérete és elhelyezkedése alapjaiban különbözik. A legnagyobb ingatlanportálok hirdetései alapján a józsefvárosi lakás értéke töredéke lehet a Budai Várban található ingatlannak. A földhivatali dokumentumokból pedig az is kiderült, hogy

  • 2018 novemberében Rákay Philip felesége vásárolta meg a józsefvárosi lakást, majd 9 nappal később csereszerződést kötött a Bécsi kapu téri ingatlan bérlőjével, amelynek értelmében a VIII. kerületi ingatlan a vári bérlőre szállt.
  • A lakást azonban nem sokáig tartotta meg az új birtokosa sem. A tulajdonjog bejegyzése után 13 nappal ugyanis eladta a józsefvárosi ingatlant, méghozzá éppen annak a személynek, akitől nem sokkal korábban Rákayék megvették azt.

Rákay korábban még úgy nyilatkozott, hogy az „értékes, felújított pesti öröklakást” a vári lakás bérlője választotta ki, ám ha ez így van, akkor kérdés, hogy vajon az adásvétel után 13 nappal ő miért döntött úgy: eladja az ingatlant az eredeti tulajdonosnak.

Az MTVA volt vezérigagaztó-helyettese most csak annyit mondott a lapnak, hogy „a csere kapcsán minden a hatályos jogszabályok és törvények teljes körű betartásával történt.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!