Borzalmas körülmények között tartotta szamarait és juhait az eltiltott állatorvos

2020. október 2. – 19:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Harminckilenc szamarat és ötven juhot tartott borzalmas körülmények között egy volt állatorvos, állatkínzás miatt emeltek vádat ellene Nógrád megyében. Gondatlansága miatt az állatok egy része lesoványodott, többen elpusztultak.

A vád szerint a férfi nem foglalkozott a szamarak és juhok gondozásával, ellátásával, állatorvosi vizsgálatával, nem kaptak megfelelő mennyiségű és minőségű takarmányt az állatok. A szamarak járásképtelenné váltak, mivel patáikat nem ápolták rendesen, több juh pedig rühös lett, mert a férfi nem nyírta őket rendszeresen, és a körmüket is elhanyagolta. Hiába szólította fel a hatóság, nem szállíttatta el az állattetemeket, ami fertőzésveszélyes volt az élő állatokra.

Az ügyészségi közleményből kiderül, hogy a volt állatorvost 2018-ban már eltiltották a sertéstartástól, miután mangalicáit egy olyan, fémhálóval elkerített karámban tartotta, amelyből éles drótdarabok álltak ki. Sertéseivel se bánt jól, az ő helyüket mély iszap borította, így nem volt száraz pihenőhelyük.

Az egykori állatorvos kamarai tagságát a Magyar Állatorvosi Kamara 2016-ban felfüggesztette, és bevonta az állategészségügyi szolgáltatói engedélyét. Korábban már felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték állatkínzás miatt, az ügyészség most arra tett indítványt, hogy elrendeljék a szabadságvesztés végrehajtását, és örökre eltiltsák az állatorvosi tevékenység gyakorlásától.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!