Tarlósnak és Demszkynek is díszpolgári címet adott Karácsony

2020. október 1. – 13:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Beváltotta egy évvel korábbi ígéretét Karácsony Gergely főpolgármester, aki 2019. októberi megválasztása után arról beszélt, hogy két elődjét, Demszky Gábort és Tarlós Istvánt Budapest díszpolgárainak fogja javasolni.

A szerdán benyújtott javaslatát végül zárt ülésen meg is szavazta a Fővárosi Közgyűlés – a többi díszpolgárral és díjazottal együtt –, ami után csütörtökön jelentette be Karácsony a hírt, hogy a Budapestet 1990 és 2010 között vezető Demszky Gábor, illetve a 2010 és 2019 között hivatalban levő Tarlós István is díszpolgári címet kap.

„A magyar önkormányzatiság születésének 30. évfordulója méltó nap volt arra, hogy Budapest korábbi főpolgármestereinek díszpolgári címmel fejezzük ki tiszteletünket és nagyrabecsülésünket.

Nem csak az egyiknek, nem csak a másiknak. Nem csak miattuk, magunk miatt is. Hiszen, ha velük képesek vagyunk méltányosak lenni, talán egymással is sikerülni fog. És akkor talán a közéletben és a közbeszédben sem csak a bántó vádaskodás, csak a lenéző minősítgetés lesz a norma”

írta Facebook-bejegyzésében a főpolgármester.

A 444 cikke szerint Pikó András VIII. kerületi polgármester Tarlós esetében nem támogatta a díszpolgárrá avatást, Demszky Gábor esetében pedig tartózkodott. Szintén nemmel szavazott Tarlós esetében minden DK-s képviselő, áll Gy. Németh Erzsébet és a párt közleményében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!