Katonai felhasználásra készült lövedék csapódott egy babakocsiba Egerszólát mellett

2020. szeptember 28. – 11:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Katonai felhasználásra készült, acélmagos lövedék csapódott egy babakocsiba egy Egerszólát melletti tanyán még szeptember elején, írja az Egri Ügyek nyomán a 24.hu. Senki nem sérült meg, azt viszont még nem tudni, hogy pontosan ki és honnan adta le a lövést.

Az Egri Ügyek cikke szerint az eset után egyből értesítették a rendőrséget, akik a helyi vadásztársasághoz fordultak, de kiderült, hogy senki nem vadászott akkor a környéken, a lövedék sem vadászpuskához, hanem katonai felhasználásra készült.

Ezért elképzelhető, hogy a talált lőszer az Egerszóláttól másfél kilométerre, siroki Ruag Ammotec Magyarországi Zrt. lőszergyárából származhat, ahonnan gellert kapva csapódhatott a babakocsiba.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy az ügyben az Egri Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A lőszergyár a nyomozás lezárultáig nem akar nyilatkozni, annyit közöltek csak, hogy az ügyben minden szükséges információt átadtak a rendőrségnek, és belső vizsgálatot is indítottak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!