Meghalt a nő, akinek fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét rutinműtét közben

2020. szeptember 28. – 19:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt egy 42 éves csurgói nő, akinek sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét májusban a szigetvári kórház nőgyógyászatán, számolt be az RTL Klub híradója.

Egy rutinműtét során a műtéti területet nem sóoldattal, hanem fertőtlenítőszerrel kezelték, a nőt ezután válságos állapotban szállították a pécsi klinikára, ahol az életét már nem tudták megmenteni.

A szigetvári kórház főigazgatója nem nyilatkozott, ám levélben azt írta, őszintén sajnálja a műtét közben történteket. Az eset miatt a kórházban belső vizsgálatot indítottak, aminek munkajogi következményei lettek. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, a büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a híradónak azt írta, hogy a kórház dokumentációs szabálytalanságot követett el, amiért az RTL Klub információ szerint kétmillió forintra megbírságolta az intézményt.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!